Pieczone pulpeciki z cukinii i ricotty (Polpettine di zucchine e ricotta al forno)

Pieczone pulpeciki z cukinii i ricotty (Polpettine di zucchine e ricotta al forno)

Pieczone pulpeciki z cukinii i ricotty (Polpettine di zucchine e ricotta al forno)

Pieczone pulpeciki z cukinii są prost ą , szybk ą  w przygotowaniu i smaczn ą  przegryzk ą . Chrupiąca, rumiana i lekko chrupiąca panierka kryje kremowe nadzienie, które d zięki dodatkowi ricotty i świeżych ziół staje  si ę  bardziej delikatne w smaku i niezwykle aromatyczne. Polecam serdecznie i życzę s macznego :) **** Le polpettine di zucchine sono un contorno gustoso, molto facile e veloce da realizzare. Grazie alla gratinatura verrà conferito un aspetto croccante a quello che è un ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu La grande e la piccola cuoca

Autor

La grande e la piccola cuocaLa grande e la piccola cuoca

Mam na imię Magda. Odkąd pamiętam, kuchnia zawsze była mi bliska. Jako mała dziewczynka uwielbiałam podglądać moją mamę i babcię w kuchni, których przepyszne dania znikały w mgnieniu oka. To one nauczyly mnie podstaw tradycyjnej, domowej kuchni.
Moja pasja kulinarna na dobre rozwinęła się po przeprowadzce do Włoch. To we Włoszech gotowanie pochłonęło mnie całkowicie.
W swojej kuchni stawiam na zdrowe, domowe posiłki oraz sezonowość produktów aby zawsze jeść to co najswieższe, najzdrowsze, pełne swoich własciwości. Uwielbiam kuchnię włoską, niezapominając o kuchni polskiej i tak często na naszym polsko-włoskim stole króluje jednocześnie polski bigos i talerz spaghetti.
Kiedyś gotowałam sama, teraz gotuję z moją kuchareczką, moją Córką. To Emma była moją inspiracją do stworzenia bloga, stąd jego nazwa "La grande e la piccola cuoca" w tłumaczeniu "Duża i mała kucharka".

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pulpeciki, tarta, cukinia, bułki, mięsa pieczone, mięso, bez pieczenia, czosnek w ziołach, drugie danie

Inne przepisy z La grande e la piccola cuoca

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.