Przepis na : śniadanie
SKŁADNIKI (ok. 15 sztuk) 500 g ricotty 50 g pistacji 50 g sezamu 50 g parmezanu bazylia, szałwia, natka pietruszki s ó l, pieprz **** INGREDIENTI (per 15 pezzi) 500 g di ricotta 50 g di pistacchi 50 g di sesamo 50 g di parmigiano basilico, salvia, prezzemolo sale, pepe PRZYGOTOWANIE W misce mieszamy ricott ę , starty parmezan i drobno posiekane zioła. Doprawiamy sol ą i pieprzem. Całość dokładnie mieszamy, przykrywamy foli ą spożywczą i schładzamy w lodowce ok. 1 godziny... czytaj dalej...
Mam na imię Magda. Odkąd pamiętam, kuchnia zawsze była mi bliska. Jako mała dziewczynka uwielbiałam podglądać moją mamę i babcię w kuchni, których przepyszne dania znikały w mgnieniu oka. To one nauczyly mnie podstaw tradycyjnej, domowej kuchni.
Moja pasja kulinarna na dobre rozwinęła się po przeprowadzce do Włoch. To we Włoszech gotowanie pochłonęło mnie całkowicie.
W swojej kuchni stawiam na zdrowe, domowe posiłki oraz sezonowość produktów aby zawsze jeść to co najswieższe, najzdrowsze, pełne swoich własciwości. Uwielbiam kuchnię włoską, niezapominając o kuchni polskiej i tak często na naszym polsko-włoskim stole króluje jednocześnie polski bigos i talerz spaghetti.
Kiedyś gotowałam sama, teraz gotuję z moją kuchareczką, moją Córką. To Emma była moją inspiracją do stworzenia bloga, stąd jego nazwa "La grande e la piccola cuoca" w tłumaczeniu "Duża i mała kucharka".