Przepis na : obiad
Kiedy marz ę o wakacjach od razu oczami wyobraźni widzę Sycylię, jej cudne krajobrazy i przepyszne jedzenie, pełne smaku i kolorów. Takie jest własnie sycylijskie pesto, pachnące latem, słońcem, niesamowicie aromatyczne, kolorowe a do tego proste i szybkie w przygotowaniu. Idealne dla wielbicieli kuchni włoskiej. Smacznego! SKŁADNIKI 500 g pomidorów 200 g ricotty 100 g parmezanu 30 g orzeszków piniowych 10 listk ów bazylii 2 ząbki czosnku oliwa extravergine s ó l, pieprz&n... czytaj dalej...
Mam na imię Magda. Odkąd pamiętam, kuchnia zawsze była mi bliska. Jako mała dziewczynka uwielbiałam podglądać moją mamę i babcię w kuchni, których przepyszne dania znikały w mgnieniu oka. To one nauczyly mnie podstaw tradycyjnej, domowej kuchni.
Moja pasja kulinarna na dobre rozwinęła się po przeprowadzce do Włoch. To we Włoszech gotowanie pochłonęło mnie całkowicie.
W swojej kuchni stawiam na zdrowe, domowe posiłki oraz sezonowość produktów aby zawsze jeść to co najswieższe, najzdrowsze, pełne swoich własciwości. Uwielbiam kuchnię włoską, niezapominając o kuchni polskiej i tak często na naszym polsko-włoskim stole króluje jednocześnie polski bigos i talerz spaghetti.
Kiedyś gotowałam sama, teraz gotuję z moją kuchareczką, moją Córką. To Emma była moją inspiracją do stworzenia bloga, stąd jego nazwa "La grande e la piccola cuoca" w tłumaczeniu "Duża i mała kucharka".