Czasem, gdy nie ma za dużo wolnego czasu, a ma się ochotę na coś z roztopionym serem, warto mieć po ręką ciasto francuskie. Jest do świetna alternatywa dla tradycyjnego ciasta na pizzę, a smakuje równie pysznie. Tak więc zapraszam na pizzę na cieście francuskim. Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 opakowanie startej mozarelli 1/2 butelki pasaty pomidorowej ulubione dodatki, ja użyłam salami i pieczarek Przygotowanie: piekarnik rozgrzej do 220 stopni ciasto wyłóż na blachę lub jak ja do tortownicy po...
Oka w rosole czyli KaFka gotuje
W kuchni na dobre zadomowiłam się około 5 lat temu. To raczej późno biorąc pod uwagę, że jestem ryczącą trzydziestka .
Początkowo trzymałam się sztandarowych przepisów kuchni polskiej, a pierwszą zupą, którą nauczyłam się gotować był rosół. Stąd nazwa bloga. Jednak polskie schabowe czy mielone dość szybko powiały nudą i zaczęłam szukać kulinarnych inspiracji w sieci. Z czasem nabrałam odwagi, by samej coś tworzyć. I oto jestem z moim blogiem, na którym będę dzielić się moimi dziełami sztuki kulinarnej.