Focaccia z pieczonymi szparagami, fetą i pesto z bazylii (Focaccia con asparagi, feta e pesto di basilico)

Focaccia z pieczonymi szparagami, fetą i pesto z bazylii (Focaccia con asparagi, feta e pesto di basilico)

Focaccia z pieczonymi szparagami, fetą i pesto z bazylii (Focaccia con asparagi, feta e pesto di basilico)

Wczoraj na blogu pojawił się przepis na focaccie z patelni na jogurcie  i obiecałam Wam  swój ulubiony sposób na ich podanie. Moimi dodatkami są pieczone szparagi, feta i pesto z bazylii. Prosto, nieskomplikowanie i mega pysznie, polecam :) SKŁADNIKI  Focaccia 300 g m ą ki pszennej   180 g jogurtu (w temperaturze pokojowej) 10 g drożdży 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki cukru 3 łyżki letniej wody 2 łyżki oliwy Dodatki 300 g zielonych szparagów 100 g fety 3-4 łyż... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu La grande e la piccola cuoca

Autor

La grande e la piccola cuocaLa grande e la piccola cuoca

Mam na imię Magda. Odkąd pamiętam, kuchnia zawsze była mi bliska. Jako mała dziewczynka uwielbiałam podglądać moją mamę i babcię w kuchni, których przepyszne dania znikały w mgnieniu oka. To one nauczyly mnie podstaw tradycyjnej, domowej kuchni.
Moja pasja kulinarna na dobre rozwinęła się po przeprowadzce do Włoch. To we Włoszech gotowanie pochłonęło mnie całkowicie.
W swojej kuchni stawiam na zdrowe, domowe posiłki oraz sezonowość produktów aby zawsze jeść to co najswieższe, najzdrowsze, pełne swoich własciwości. Uwielbiam kuchnię włoską, niezapominając o kuchni polskiej i tak często na naszym polsko-włoskim stole króluje jednocześnie polski bigos i talerz spaghetti.
Kiedyś gotowałam sama, teraz gotuję z moją kuchareczką, moją Córką. To Emma była moją inspiracją do stworzenia bloga, stąd jego nazwa "La grande e la piccola cuoca" w tłumaczeniu "Duża i mała kucharka".

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

szparagi, pesto, feta, focaccia, ciasto, przystawki, przekąski, mięso, dania bez mięsa, bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia

Inne przepisy z La grande e la piccola cuoca

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.