Przepis na : obiad
SKŁADNIKI 400 g makaronu typu penne 400 g zielonych szparagów 100 g mozzarelli 50 g parmezanu 3 cukinie 3 dymki 2 ząbki czosnku s ó l, pieprz Sos serowy 300 g sera emmental 200 g śmietany 30% 200 g mleka 50 g gorgonzoli 50 g parmezanu szczypta gałki muszkata ł owej s ó l, pieprz **** INGREDIENTI 400 g di penne 400 g di asparagi verdi 100 g di mozzarella 50 g di parmigiano 3 zucchine 3 cipollotti 2 spicchi d'aglio sa le, pepe Salsa al formaggio 300 g di formaggio Emmental 200 g di pann... czytaj dalej...
Mam na imię Magda. Odkąd pamiętam, kuchnia zawsze była mi bliska. Jako mała dziewczynka uwielbiałam podglądać moją mamę i babcię w kuchni, których przepyszne dania znikały w mgnieniu oka. To one nauczyly mnie podstaw tradycyjnej, domowej kuchni.
Moja pasja kulinarna na dobre rozwinęła się po przeprowadzce do Włoch. To we Włoszech gotowanie pochłonęło mnie całkowicie.
W swojej kuchni stawiam na zdrowe, domowe posiłki oraz sezonowość produktów aby zawsze jeść to co najswieższe, najzdrowsze, pełne swoich własciwości. Uwielbiam kuchnię włoską, niezapominając o kuchni polskiej i tak często na naszym polsko-włoskim stole króluje jednocześnie polski bigos i talerz spaghetti.
Kiedyś gotowałam sama, teraz gotuję z moją kuchareczką, moją Córką. To Emma była moją inspiracją do stworzenia bloga, stąd jego nazwa "La grande e la piccola cuoca" w tłumaczeniu "Duża i mała kucharka".