Focaccia z masłem czosnkowym i rozmarynem (Focaccia all'aglio e rosmarino)

Focaccia z masłem czosnkowym i rozmarynem (Focaccia all'aglio e rosmarino)

Focaccia z masłem czosnkowym i rozmarynem (Focaccia all'aglio e rosmarino)

Focaccia, włoski chlebek, idealny na piknik dla całej rodziny. Niesamowicie puszysta, delikatna w smaku, wprost rozpływająca się w ustach.  "Kropk ą  nad i" focacci jest masło z czosnkiem i rozmarynem,  które nadaje jej charakteru, intensywnego smaku oraz aromatu.   Smacznego! SKŁADNIKI Focaccia 500 g m ą ki typu 0 30 g oliwy extravergine d'oliva 12 g świeżych drożdży 280-320 ml letniej wody 1 łyżeczka miodu 1 łyżeczka rozmarynu drobno posiekanego 2 łyżeczki soli Dodatkowo 30 g ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu La grande e la piccola cuoca

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Autor

La grande e la piccola cuocaLa grande e la piccola cuoca

Mam na imię Magda. Odkąd pamiętam, kuchnia zawsze była mi bliska. Jako mała dziewczynka uwielbiałam podglądać moją mamę i babcię w kuchni, których przepyszne dania znikały w mgnieniu oka. To one nauczyly mnie podstaw tradycyjnej, domowej kuchni.
Moja pasja kulinarna na dobre rozwinęła się po przeprowadzce do Włoch. To we Włoszech gotowanie pochłonęło mnie całkowicie.
W swojej kuchni stawiam na zdrowe, domowe posiłki oraz sezonowość produktów aby zawsze jeść to co najswieższe, najzdrowsze, pełne swoich własciwości. Uwielbiam kuchnię włoską, niezapominając o kuchni polskiej i tak często na naszym polsko-włoskim stole króluje jednocześnie polski bigos i talerz spaghetti.
Kiedyś gotowałam sama, teraz gotuję z moją kuchareczką, moją Córką. To Emma była moją inspiracją do stworzenia bloga, stąd jego nazwa "La grande e la piccola cuoca" w tłumaczeniu "Duża i mała kucharka".

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

focaccia, ciasto, przekąski, przystawki, pieczywo

Inne przepisy z La grande e la piccola cuoca

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.