Placuszki z bakłażanem (Frittelle di melanzane)

Placuszki z bakłażanem (Frittelle di melanzane)

Placuszki z bakłażanem (Frittelle di melanzane)

Przepis na : obiad

Pierwsze sezonowe bakłażany już pojawiły się w sklepach, wi ę c nie mogłam sobie odmówić usmażenia kilku placuszków z ich wykorzystaniem. A ż  dziwne, że  do tej pory nie podzieliłam si ę  z Wami tym przepisem ;) Latem często je przygotowuj ę na kolacj ę,  podaj ę  z sa ł atą  z rukoli i pomidorów  z dodatkiem sosu czosnkowego. A dla miłośników oberżyny, polecam moje wcześniejsze przepisy: parmigiana czyli zapiekanka z bakłaża... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu La grande e la piccola cuoca

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

La grande e la piccola cuocaLa grande e la piccola cuoca

Mam na imię Magda. Odkąd pamiętam, kuchnia zawsze była mi bliska. Jako mała dziewczynka uwielbiałam podglądać moją mamę i babcię w kuchni, których przepyszne dania znikały w mgnieniu oka. To one nauczyly mnie podstaw tradycyjnej, domowej kuchni.
Moja pasja kulinarna na dobre rozwinęła się po przeprowadzce do Włoch. To we Włoszech gotowanie pochłonęło mnie całkowicie.
W swojej kuchni stawiam na zdrowe, domowe posiłki oraz sezonowość produktów aby zawsze jeść to co najswieższe, najzdrowsze, pełne swoich własciwości. Uwielbiam kuchnię włoską, niezapominając o kuchni polskiej i tak często na naszym polsko-włoskim stole króluje jednocześnie polski bigos i talerz spaghetti.
Kiedyś gotowałam sama, teraz gotuję z moją kuchareczką, moją Córką. To Emma była moją inspiracją do stworzenia bloga, stąd jego nazwa "La grande e la piccola cuoca" w tłumaczeniu "Duża i mała kucharka".

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

placuszki, makaron, ciasto, zapiekanki, zapiekanka, roladki, sos czosnkowy, rukola, sosy, makarony, mak, pasta, kuskus, pasty, kasza, obiad, dania z makaronem, makaron z patelni, ciasto z makiem

Inne przepisy z La grande e la piccola cuoca

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.