SKŁADNIKI 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 bakłażan 50 g pesto z bazylii 200 g serka koziego (miękkiego) s ó l, pieprz *** INGREDIENTI 1 rotolo di pasta sfoglia 1 melanzana 50 g di pesto di basilico 200 g di caprino sale, pepe PRZYGOTOWANIE Bakłażana kroimy na cienkie plasterki. Każdy plasterek smarujemy olejem, oprószamy solą i pieprzem, następnie grillujemy na patelni z dwóch stron. **** PREPARAZIONE Mondate le melanzane e ricavatene le fettine. Spalmate entrambi i lati di o... czytaj dalej...
Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Mam na imię Magda. Odkąd pamiętam, kuchnia zawsze była mi bliska. Jako mała dziewczynka uwielbiałam podglądać moją mamę i babcię w kuchni, których przepyszne dania znikały w mgnieniu oka. To one nauczyly mnie podstaw tradycyjnej, domowej kuchni.
Moja pasja kulinarna na dobre rozwinęła się po przeprowadzce do Włoch. To we Włoszech gotowanie pochłonęło mnie całkowicie.
W swojej kuchni stawiam na zdrowe, domowe posiłki oraz sezonowość produktów aby zawsze jeść to co najswieższe, najzdrowsze, pełne swoich własciwości. Uwielbiam kuchnię włoską, niezapominając o kuchni polskiej i tak często na naszym polsko-włoskim stole króluje jednocześnie polski bigos i talerz spaghetti.
Kiedyś gotowałam sama, teraz gotuję z moją kuchareczką, moją Córką. To Emma była moją inspiracją do stworzenia bloga, stąd jego nazwa "La grande e la piccola cuoca" w tłumaczeniu "Duża i mała kucharka".