Pieczona frittata z fetą, pesto i pomidorkami (Frittata al forno con feta, pesto e pomodorini)

Pieczona frittata z fetą, pesto i pomidorkami (Frittata al forno con feta, pesto e pomodorini)

Pieczona frittata z fetą, pesto i pomidorkami (Frittata al forno con feta, pesto e pomodorini)

Przepis na : obiad

SKŁADNIKI 6 jaj 100 ml mleka 100 g fety 100 g ricotty 40 g startego parmezanu 10 pomidorków  2  ł y żecz ki suszonego oregano 2 łyżki pesto z bazylii 10 listków bazylii s ó l, pieprz     **** INGREDIENTI 6 uova 100 ml di latte 100 g di feta 100 g di ricotta 40 g di parmigiano reggiano 10 pomodorini 2 cucchiaini di origano secco 2 cucchiaini di pesto di basilico 10 foglie di basilico sale, pepe PRZYGOTOWANIE W misce ubijamy jaja z ricottą i mlekiem. Dodajemy starty parmezan, pesto z ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu La grande e la piccola cuoca

Autor

La grande e la piccola cuocaLa grande e la piccola cuoca

Mam na imię Magda. Odkąd pamiętam, kuchnia zawsze była mi bliska. Jako mała dziewczynka uwielbiałam podglądać moją mamę i babcię w kuchni, których przepyszne dania znikały w mgnieniu oka. To one nauczyly mnie podstaw tradycyjnej, domowej kuchni.
Moja pasja kulinarna na dobre rozwinęła się po przeprowadzce do Włoch. To we Włoszech gotowanie pochłonęło mnie całkowicie.
W swojej kuchni stawiam na zdrowe, domowe posiłki oraz sezonowość produktów aby zawsze jeść to co najswieższe, najzdrowsze, pełne swoich własciwości. Uwielbiam kuchnię włoską, niezapominając o kuchni polskiej i tak często na naszym polsko-włoskim stole króluje jednocześnie polski bigos i talerz spaghetti.
Kiedyś gotowałam sama, teraz gotuję z moją kuchareczką, moją Córką. To Emma była moją inspiracją do stworzenia bloga, stąd jego nazwa "La grande e la piccola cuoca" w tłumaczeniu "Duża i mała kucharka".

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

feta, pesto, ser feta, mięso, kolacja, obiad, suszone pomidory, bez pieczenia, mięsa pieczone

Inne przepisy z La grande e la piccola cuoca

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.