Zapraszam Was na przepis na domowe tortille w wersji razowej. Prosty przepis, który nie wymaga wielu składników, wystarczy bowiem tylko m ą ka razowa, m ą ka pszenna, odrobina soli oraz woda. W ten sposób otrzymamy przepyszne placki, które możemy podać z ulubionym sosem lub dowolnym farszem, mięsnym czy warzywnym. Polecam serdecznie :) SKŁADNIKI 110 g mąki razowej 110 g mąki pszennej 1 łyżeczka soli 175 ml - 200 ml wody **** INGREDIENTI 110 g di farina integrale 110 g di farin... czytaj dalej...
Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.
Czytaj dalej...Mam na imię Magda. Odkąd pamiętam, kuchnia zawsze była mi bliska. Jako mała dziewczynka uwielbiałam podglądać moją mamę i babcię w kuchni, których przepyszne dania znikały w mgnieniu oka. To one nauczyly mnie podstaw tradycyjnej, domowej kuchni.
Moja pasja kulinarna na dobre rozwinęła się po przeprowadzce do Włoch. To we Włoszech gotowanie pochłonęło mnie całkowicie.
W swojej kuchni stawiam na zdrowe, domowe posiłki oraz sezonowość produktów aby zawsze jeść to co najswieższe, najzdrowsze, pełne swoich własciwości. Uwielbiam kuchnię włoską, niezapominając o kuchni polskiej i tak często na naszym polsko-włoskim stole króluje jednocześnie polski bigos i talerz spaghetti.
Kiedyś gotowałam sama, teraz gotuję z moją kuchareczką, moją Córką. To Emma była moją inspiracją do stworzenia bloga, stąd jego nazwa "La grande e la piccola cuoca" w tłumaczeniu "Duża i mała kucharka".