Piątek: Fish pie, czyli zapiekanka z rybą

Piątek: Fish pie, czyli zapiekanka z rybą

Piątek: Fish pie, czyli zapiekanka z rybą

Wariacja na temat sheperd’s pie, zapiekanka prosta do zrobienia i niezwykle smakowita. Wierzchnia, kremowa, lekko słodka warstwa, miesza się z twardszymi warzywami, uduszonymi w wytrawnym sosie. Na samym końcu jest ryba: najpierw duszona na parze, a później zapieczona z resztą składników. Czas: 50 minut Poziom trudności: Łatwe Liczba porcji: 2 duże Pokoleniu X, a częściowo również generacji Y, czyli ludziom pamiętającym koniec lat 80 i początek 90. ubiegłego wieku, zapiekanka kojarzy się z długą jak wagon bag... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

zapiekanki, zapiekanka, ryby, ryba, tarta, kalafior, ziemniaki, sosy, wołowina, pieczarki, mięso, łosoś, pasta, bagietka, sos pomidorowy, zapiekanka z mięsem , zapiekanka ziemniaczana, dania mięsne, zapiekanka z serem, zapiekanka warzywna, zapiekanka z ziemniakami, pieczone ziemniaki z czosnkiem, kalafior pieczony, pieczone ziemniaki, tarta na słodko, ziemniaki zapiekane, mięsa pieczone

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.