Przepis na : obiad
Jeżeli nie macie pomysłu na dzisiejszy obiad, proponuj ę Wam danie, które można przygotować w niecałe 30 minut. Kremowe risotto z cukinią, uprażonymi orzeszkami piniowymi i aromatycznym pesto z natki pietruszki jest moim pomysłem na wiosenny obiad, zwłaszcza dla miłośników warzyw i zielonego ;) polecam Wam serdecznie :) **** Oggi vorrei condividere con Voi una ricetta, che potrà aiutarVi quando non avete idee su cosa preparare a pranzo oppure avete poco tem... czytaj dalej...
Mam na imię Magda. Odkąd pamiętam, kuchnia zawsze była mi bliska. Jako mała dziewczynka uwielbiałam podglądać moją mamę i babcię w kuchni, których przepyszne dania znikały w mgnieniu oka. To one nauczyly mnie podstaw tradycyjnej, domowej kuchni.
Moja pasja kulinarna na dobre rozwinęła się po przeprowadzce do Włoch. To we Włoszech gotowanie pochłonęło mnie całkowicie.
W swojej kuchni stawiam na zdrowe, domowe posiłki oraz sezonowość produktów aby zawsze jeść to co najswieższe, najzdrowsze, pełne swoich własciwości. Uwielbiam kuchnię włoską, niezapominając o kuchni polskiej i tak często na naszym polsko-włoskim stole króluje jednocześnie polski bigos i talerz spaghetti.
Kiedyś gotowałam sama, teraz gotuję z moją kuchareczką, moją Córką. To Emma była moją inspiracją do stworzenia bloga, stąd jego nazwa "La grande e la piccola cuoca" w tłumaczeniu "Duża i mała kucharka".