Nadziewane pomidory alla pizzaiola to nasza ulubiona przystawka w letnie dni. Pomidory s ą zapiekane i bardzo aromatyczne. Do farszu użyłam mozzarelli , czarnych oliwek, kawałeczków bułeczki a przyprawiłam czosnkiem, oregano, pietruszk ą. Smacznego :) **** I pomodori ripieni alla pizzaiola sono un antipasto ideale per giornate estive che rallegrerà la vostra tavola. I pomodori sono farciti con pane, olive nere, mozzarella e condit... czytaj dalej...
Mam na imię Magda. Odkąd pamiętam, kuchnia zawsze była mi bliska. Jako mała dziewczynka uwielbiałam podglądać moją mamę i babcię w kuchni, których przepyszne dania znikały w mgnieniu oka. To one nauczyly mnie podstaw tradycyjnej, domowej kuchni.
Moja pasja kulinarna na dobre rozwinęła się po przeprowadzce do Włoch. To we Włoszech gotowanie pochłonęło mnie całkowicie.
W swojej kuchni stawiam na zdrowe, domowe posiłki oraz sezonowość produktów aby zawsze jeść to co najswieższe, najzdrowsze, pełne swoich własciwości. Uwielbiam kuchnię włoską, niezapominając o kuchni polskiej i tak często na naszym polsko-włoskim stole króluje jednocześnie polski bigos i talerz spaghetti.
Kiedyś gotowałam sama, teraz gotuję z moją kuchareczką, moją Córką. To Emma była moją inspiracją do stworzenia bloga, stąd jego nazwa "La grande e la piccola cuoca" w tłumaczeniu "Duża i mała kucharka".