Przepis na : obiad
SKŁADNIKI 320 g makaronu gryczanego tzw. pizzoccheri 200 g pomidorków 2 cukinie 8 kwiatów cukinii 2 ząbki czosnku oregano s ó l, pieprz oliwa z oliwek **** INGREDIENTI 320 g di pizzoccheri 200 g di pomodorini 2 zucchine 8 fiori di zucca 2 spicchi d'aglio origano sale, pepe olio d'olive PRZYGOTOWANIE Cukinie kroimy w pionowe słupki a pomidorki na połówki. Na patelni rozgrzewamy 2-3 łyżki oliwy z oliwek, dodajemy drobno pokrojone 2 ząbki czosnku, cukinie oraz pomidorki. Doprawiamy... czytaj dalej...
Mam na imię Magda. Odkąd pamiętam, kuchnia zawsze była mi bliska. Jako mała dziewczynka uwielbiałam podglądać moją mamę i babcię w kuchni, których przepyszne dania znikały w mgnieniu oka. To one nauczyly mnie podstaw tradycyjnej, domowej kuchni.
Moja pasja kulinarna na dobre rozwinęła się po przeprowadzce do Włoch. To we Włoszech gotowanie pochłonęło mnie całkowicie.
W swojej kuchni stawiam na zdrowe, domowe posiłki oraz sezonowość produktów aby zawsze jeść to co najswieższe, najzdrowsze, pełne swoich własciwości. Uwielbiam kuchnię włoską, niezapominając o kuchni polskiej i tak często na naszym polsko-włoskim stole króluje jednocześnie polski bigos i talerz spaghetti.
Kiedyś gotowałam sama, teraz gotuję z moją kuchareczką, moją Córką. To Emma była moją inspiracją do stworzenia bloga, stąd jego nazwa "La grande e la piccola cuoca" w tłumaczeniu "Duża i mała kucharka".