Faszerowane pomidory kaszą jaglaną, suszonymi pomidorami i oliwkami (Pomodori ripieni di miglio, pomodori secchi e olive)

Faszerowane pomidory kaszą jaglaną, suszonymi pomidorami i oliwkami (Pomodori ripieni di miglio, pomodori secchi e olive)

Faszerowane pomidory kaszą jaglaną, suszonymi pomidorami i oliwkami (Pomodori ripieni di miglio, pomodori secchi e olive)

SKŁADNIKI 4 pomidory 100 g ugotowanej kaszy jaglanej 100 g ricotty 3 łyżki startego parmezanu 4 suszone pomidory 1 ząbek czosnku oliwki czarne i zielone listki świeżej bazylii suszone oregano s ó l, pieprz   **** INGREDIENTI 4 pomodori 100 g di miglio cotto 100 g di ricotta 3 cucchiai di parmigiano grattugiato 4 pomodori secchi 1 spicchio d'aglio olive nere e verdi foglie di basilico fresco origano secco sale, pepe PRZYGOTOWANIE Ugotowan ą  kasz ę  przekładamy do miski, dodajemy ricottę, ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu La grande e la piccola cuoca

Autor

La grande e la piccola cuocaLa grande e la piccola cuoca

Mam na imię Magda. Odkąd pamiętam, kuchnia zawsze była mi bliska. Jako mała dziewczynka uwielbiałam podglądać moją mamę i babcię w kuchni, których przepyszne dania znikały w mgnieniu oka. To one nauczyly mnie podstaw tradycyjnej, domowej kuchni.
Moja pasja kulinarna na dobre rozwinęła się po przeprowadzce do Włoch. To we Włoszech gotowanie pochłonęło mnie całkowicie.
W swojej kuchni stawiam na zdrowe, domowe posiłki oraz sezonowość produktów aby zawsze jeść to co najswieższe, najzdrowsze, pełne swoich własciwości. Uwielbiam kuchnię włoską, niezapominając o kuchni polskiej i tak często na naszym polsko-włoskim stole króluje jednocześnie polski bigos i talerz spaghetti.
Kiedyś gotowałam sama, teraz gotuję z moją kuchareczką, moją Córką. To Emma była moją inspiracją do stworzenia bloga, stąd jego nazwa "La grande e la piccola cuoca" w tłumaczeniu "Duża i mała kucharka".

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kasza jaglana, przystawki, przekąski, mięso, bez pieczenia

Inne przepisy z La grande e la piccola cuoca

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.