Brokuły i kalafior zapiekane pod beszamelem z kurkumą (Cavolfiore e broccoli gratinati alla besciamella con curcuma)

Brokuły i kalafior zapiekane pod beszamelem z kurkumą (Cavolfiore e broccoli gratinati alla besciamella con curcuma)

Brokuły i kalafior zapiekane pod beszamelem z kurkumą (Cavolfiore e broccoli gratinati alla besciamella con curcuma)

Przepis na : obiad

SKŁADNIKI  400 g kalafiora 400 g brokułów  50 g parmezanu s ó l, pieprz Beszamel z kurkumą  300 ml mleka 25 g masła  20 g m ą ki  2 łyżki kurkumy w proszku szczypta gałki muszkata ł owej s ó l, pieprz **** INGREDIENTI 400 g di cavolfiore 400 g di broccoletti 50 g di parmigiano  sale, pepe Besciamella alla curcuma 300 ml di latte 25 g di burro 20 g di farina 2 cucchiai di curcuma in polvere un pizzico di noce moscata sale, pepe PRZYGOTOWANIE Na początek przygotowujemy sos beszamel... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu La grande e la piccola cuoca

Warto przeczytać

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Dieta south beach – dieta podczas, której możesz jeść deser!

Dieta ta nie polega na zbytecznym głodzeniu się. Osoby na tej diecie mogą jeść nawet desery a zbędne kilogramy i tak lecą w dół.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Autor

La grande e la piccola cuocaLa grande e la piccola cuoca

Mam na imię Magda. Odkąd pamiętam, kuchnia zawsze była mi bliska. Jako mała dziewczynka uwielbiałam podglądać moją mamę i babcię w kuchni, których przepyszne dania znikały w mgnieniu oka. To one nauczyly mnie podstaw tradycyjnej, domowej kuchni.
Moja pasja kulinarna na dobre rozwinęła się po przeprowadzce do Włoch. To we Włoszech gotowanie pochłonęło mnie całkowicie.
W swojej kuchni stawiam na zdrowe, domowe posiłki oraz sezonowość produktów aby zawsze jeść to co najswieższe, najzdrowsze, pełne swoich własciwości. Uwielbiam kuchnię włoską, niezapominając o kuchni polskiej i tak często na naszym polsko-włoskim stole króluje jednocześnie polski bigos i talerz spaghetti.
Kiedyś gotowałam sama, teraz gotuję z moją kuchareczką, moją Córką. To Emma była moją inspiracją do stworzenia bloga, stąd jego nazwa "La grande e la piccola cuoca" w tłumaczeniu "Duża i mała kucharka".

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sosy, brokuły, kalafior, kalafiorem, sos beszamelowy, brokuł, mięso, kolacja, obiad, mięso na obiad

Inne przepisy z La grande e la piccola cuoca

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.