przecier pomidorowy----passata di pomodoro

przecier pomidorowy----passata di pomodoro

przecier pomidorowy----passata di pomodoro

Aby przygotować koncentrat, pomidory trzeba po prostu odpowiednio długo gotować, żeby sporo płynu wyparowało. Najlepsze w tym przypadku będą odmiany pomidorów z dużą ilością miąższu.  Składniki: - tymianek do smaku-1-2 łyżki - dojrzałe pomidory w dowolnej ilości np. 5 kg - sól do smaku (0,5 do 2 łyżek w zależności od rozmiaru garnka) - opcjonalnie: cukier do smaku - opcjonalnie: pieprz do smaku - łyzka masła Wykonanie   Pomidory myjemy, parzymy wrzątkiem, ściągamy skórę.. Kroimy  je na dość duże ka... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu w mojej kuchni

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

JadziaJadzia

Jestem kobietą , której życie co dzień zaczyna się od nowa.. Matką, miłośniczką antyków przedmiotów z duszą i muzyki ... . .. Kolekcjonuję wspomnienia. . Jeszcze wierzę w drugiego człowieka... Gotuję i kocham gotowanie, choć nie znaczy to, że ciągle siedzę w kuchni.
Preferuję kuchnię nieskomplikowaną, w pełni korzystającą z doświadczeń poprzednich pokoleń, ale otwartą na nowości. Jestem przeciwnikiem ścisłego trzymania się wytycznych w przepisach, kocham eksperymenty w dodawaniu do potraw swoich "trzech groszy" - to nic, że nieraz wyjdzie coś nie tak - następnym razem będzie lepiej Uwielbiam to, co związane jest z dobrym jedzeniem - kulinarne zakupy i podróże..

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

zupa pomidorowa, pomidor, słoik, sok, przetwory, dania na gorąco

Inne przepisy z w mojej kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.