Farfalle alla carbonara z cukinią i groszkiem (Farfalle alla carbonara con zucchine e piselli)

Farfalle alla carbonara z cukinią i groszkiem (Farfalle alla carbonara con zucchine e piselli)

Farfalle alla carbonara z cukinią i groszkiem (Farfalle alla carbonara con zucchine e piselli)

Carbonara w wersji trochę innej, mniej kalorycznej, bez boczku, za to z warzywami: cukini ą,  groszkiem i kremowym sosie jajeczno-śmietanowym. Makaron jest bardzo smaczny i delikatny w smaku. Smacznego! **** Pasta alla carbonara in modo diverso, perché senza guanciale, ma con verdure: piselli e zucchine. Senza rinunciare al gusto, la pasta è piu' delicata e leggera ma anche molto gustosa. Buon appetito! SKŁADNIKI 320 g makaronu typu farfalle 100 g groszku 1 cukinia 2 jaja 100 ml&nb... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu La grande e la piccola cuoca

Autor

La grande e la piccola cuocaLa grande e la piccola cuoca

Mam na imię Magda. Odkąd pamiętam, kuchnia zawsze była mi bliska. Jako mała dziewczynka uwielbiałam podglądać moją mamę i babcię w kuchni, których przepyszne dania znikały w mgnieniu oka. To one nauczyly mnie podstaw tradycyjnej, domowej kuchni.
Moja pasja kulinarna na dobre rozwinęła się po przeprowadzce do Włoch. To we Włoszech gotowanie pochłonęło mnie całkowicie.
W swojej kuchni stawiam na zdrowe, domowe posiłki oraz sezonowość produktów aby zawsze jeść to co najswieższe, najzdrowsze, pełne swoich własciwości. Uwielbiam kuchnię włoską, niezapominając o kuchni polskiej i tak często na naszym polsko-włoskim stole króluje jednocześnie polski bigos i talerz spaghetti.
Kiedyś gotowałam sama, teraz gotuję z moją kuchareczką, moją Córką. To Emma była moją inspiracją do stworzenia bloga, stąd jego nazwa "La grande e la piccola cuoca" w tłumaczeniu "Duża i mała kucharka".

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

makarony, makaron, pasty, pasta, cukinia, mielone, boczek, sosy, makaron z patelni, warzywa na patelnie, sos do makaronu, mielone z warzywami

Inne przepisy z La grande e la piccola cuoca

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.