Bigos staropolski (Cassoeula polacca con crauti)

Bigos staropolski (Cassoeula polacca con crauti)

Bigos staropolski (Cassoeula polacca con crauti)

Na blogu jest sporo dań kuchni włoskiej, ale nie zapominam o kuchni polskiej. Dzi ś  chciałabym podzielić si ę  z Wami przepisem na bigos staropolski z przepisu mojej babci. Bigos z dodatkiem suszonej śliwki, grzybów, czerwonego wina, aromatyzowany świeżymi ziołami. Smacznego! **** Il bigos è un piatto tipico della tradizione culinaria polacca, che ricalca la versione italiana conosciuta come cassoeula. Il bigos viene realizzato con i crauti, la verza, i funghi secchi, le prugne s... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu La grande e la piccola cuoca

Warto przeczytać

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Autor

La grande e la piccola cuocaLa grande e la piccola cuoca

Mam na imię Magda. Odkąd pamiętam, kuchnia zawsze była mi bliska. Jako mała dziewczynka uwielbiałam podglądać moją mamę i babcię w kuchni, których przepyszne dania znikały w mgnieniu oka. To one nauczyly mnie podstaw tradycyjnej, domowej kuchni.
Moja pasja kulinarna na dobre rozwinęła się po przeprowadzce do Włoch. To we Włoszech gotowanie pochłonęło mnie całkowicie.
W swojej kuchni stawiam na zdrowe, domowe posiłki oraz sezonowość produktów aby zawsze jeść to co najswieższe, najzdrowsze, pełne swoich własciwości. Uwielbiam kuchnię włoską, niezapominając o kuchni polskiej i tak często na naszym polsko-włoskim stole króluje jednocześnie polski bigos i talerz spaghetti.
Kiedyś gotowałam sama, teraz gotuję z moją kuchareczką, moją Córką. To Emma była moją inspiracją do stworzenia bloga, stąd jego nazwa "La grande e la piccola cuoca" w tłumaczeniu "Duża i mała kucharka".

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

grzyby, kapustą, jabłka, bigos, śliwka, kapusta kiszona, mięso, czerwona kapusta, mięsa pieczone

Inne przepisy z La grande e la piccola cuoca

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.