Chiacchiere all'arancia - włoskie faworki z nutką pomarańczy

Chiacchiere all'arancia - włoskie faworki z nutką pomarańczy

Chiacchiere all'arancia - włoskie faworki z nutką pomarańczy

Przepis na : deser

SKŁADNIKI na ok. 30 chiacchiere 500 g m ą ki pszennej   80 g cukru 50 g masła 30 g alkoholu (w oryginale grappa, ale może te ż  być wódka) 6 g proszku do pieczenia  3 jaja 1 żółtko  1 pomarańcza  1 laska wanilii szczypta soli olej do smażenia  Dekoracja: cukier puder  gorzka czekolada **** INGREDIENTI per circa 30 chiacchiere 500 g di farina   80 g di zucchero 50 g di burro 30 g di grappa  6 g di lievito per dolci 3 uova 1 arancia 1 tuorlo 1 bacca di va... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu La grande e la piccola cuoca

Warto przeczytać

15 najlepszych przepisów na Tłusty Czwartek

Według chrześcijańskiego kalendarza jest to ostatni czwartek przed wielkim postem, znany również pod inną nazwą „zepsuty czwartek”.

Czytaj dalej...

Autor

La grande e la piccola cuocaLa grande e la piccola cuoca

Mam na imię Magda. Odkąd pamiętam, kuchnia zawsze była mi bliska. Jako mała dziewczynka uwielbiałam podglądać moją mamę i babcię w kuchni, których przepyszne dania znikały w mgnieniu oka. To one nauczyly mnie podstaw tradycyjnej, domowej kuchni.
Moja pasja kulinarna na dobre rozwinęła się po przeprowadzce do Włoch. To we Włoszech gotowanie pochłonęło mnie całkowicie.
W swojej kuchni stawiam na zdrowe, domowe posiłki oraz sezonowość produktów aby zawsze jeść to co najswieższe, najzdrowsze, pełne swoich własciwości. Uwielbiam kuchnię włoską, niezapominając o kuchni polskiej i tak często na naszym polsko-włoskim stole króluje jednocześnie polski bigos i talerz spaghetti.
Kiedyś gotowałam sama, teraz gotuję z moją kuchareczką, moją Córką. To Emma była moją inspiracją do stworzenia bloga, stąd jego nazwa "La grande e la piccola cuoca" w tłumaczeniu "Duża i mała kucharka".

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, czekolada, faworki, dekoracje, deser, desery

Inne przepisy z La grande e la piccola cuoca

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.