Dzisiaj przygotowałam dla Was nietypow ą wersj ą domowego pieczywa. Ma ł e, okrągłe taralli, pochodzące z południowej części Włoch, dokładnie z Apulii, s ą częstym zamiennikiem pieczywa na włoskich sto ł ach. Istnieje wiele rodzajów taralli, np. w Basilicata bardzo popularne sa słodkie taralli udekorowane lukrem, w Toskanii taralli z anyżem, w Kampanii z migdałami a w Kalabrii z peperoncino. Moja dzisiejsza wersja taralli jest moj ą ul... czytaj dalej...
Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.
Czytaj dalej...Mam na imię Magda. Odkąd pamiętam, kuchnia zawsze była mi bliska. Jako mała dziewczynka uwielbiałam podglądać moją mamę i babcię w kuchni, których przepyszne dania znikały w mgnieniu oka. To one nauczyly mnie podstaw tradycyjnej, domowej kuchni.
Moja pasja kulinarna na dobre rozwinęła się po przeprowadzce do Włoch. To we Włoszech gotowanie pochłonęło mnie całkowicie.
W swojej kuchni stawiam na zdrowe, domowe posiłki oraz sezonowość produktów aby zawsze jeść to co najswieższe, najzdrowsze, pełne swoich własciwości. Uwielbiam kuchnię włoską, niezapominając o kuchni polskiej i tak często na naszym polsko-włoskim stole króluje jednocześnie polski bigos i talerz spaghetti.
Kiedyś gotowałam sama, teraz gotuję z moją kuchareczką, moją Córką. To Emma była moją inspiracją do stworzenia bloga, stąd jego nazwa "La grande e la piccola cuoca" w tłumaczeniu "Duża i mała kucharka".