Wiosenna zupa z groszkiem, fasolką szparagową i ziarnami zbóż (Minestrone con piselli, fagiolini e cereali)

Wiosenna zupa z groszkiem, fasolką szparagową i ziarnami zbóż (Minestrone con piselli, fagiolini e cereali)

Wiosenna zupa z groszkiem, fasolką szparagową i ziarnami zbóż (Minestrone con piselli, fagiolini e cereali)

SKŁADNIKI 1/2 szklanki ziaren orkiszu 1/2 szklanki ziaren jęczmienia  200 g groszku (świeżego lub mrożonego) 200 g fasolki szparagowej  (świeże lub mrożonej) 1,5 l - 2 l wywaru warzywnego* 1 cebula 1 łodyga selera naciowego 1-2 ziemniaki 2 ząbki czosnku 3 łyżki oliwy majeranek natka pietruszki s ó l, pieprz  * W zależności od tego, jak bardzo g ę stą zupę  chcemy  otrzymać. **** INGREDIENTI 1/2 bicchiere di farro 1/2 bicchiere di orzo 200 g di piselli (freschi o surgelati) 200 g... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu La grande e la piccola cuoca

Autor

La grande e la piccola cuocaLa grande e la piccola cuoca

Mam na imię Magda. Odkąd pamiętam, kuchnia zawsze była mi bliska. Jako mała dziewczynka uwielbiałam podglądać moją mamę i babcię w kuchni, których przepyszne dania znikały w mgnieniu oka. To one nauczyly mnie podstaw tradycyjnej, domowej kuchni.
Moja pasja kulinarna na dobre rozwinęła się po przeprowadzce do Włoch. To we Włoszech gotowanie pochłonęło mnie całkowicie.
W swojej kuchni stawiam na zdrowe, domowe posiłki oraz sezonowość produktów aby zawsze jeść to co najswieższe, najzdrowsze, pełne swoich własciwości. Uwielbiam kuchnię włoską, niezapominając o kuchni polskiej i tak często na naszym polsko-włoskim stole króluje jednocześnie polski bigos i talerz spaghetti.
Kiedyś gotowałam sama, teraz gotuję z moją kuchareczką, moją Córką. To Emma była moją inspiracją do stworzenia bloga, stąd jego nazwa "La grande e la piccola cuoca" w tłumaczeniu "Duża i mała kucharka".

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

zupa, ziemniaki, fasolka szparagowa, fasolka, seler naciowy, ryż, mięso, zupa z selera, ryż z warzywami

Inne przepisy z La grande e la piccola cuoca

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.