Krem z pomidorów, oliwek i kaparów (Crema di pomodoro, olive e capperi)

Krem z pomidorów, oliwek i kaparów (Crema di pomodoro, olive e capperi)

Krem z pomidorów, oliwek i kaparów (Crema di pomodoro, olive e capperi)

Przepis na : obiad

SKŁADNIKI 1 kg pomidor ó w 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku  1 łyżka kaparów  500 ml bulionu warzywnego 200 g czerstwego chleba 50 g zielonych oliwek świeży tymianek oliwa z oliwek s ó l, pieprz **** INGREDIENTI 1 kg di pomodori ramati 1 cipolla rossa 2 spicchi d'aglio 1 cucchiaio di capperi  500 ml di brodo vegetale 200 g di pane raffermo 50 g di olive verdi timo fresco olio d'oliva sale, pepe PRZYGOTOWANIE Pomidory wkładamy do wrzątku na ok. 1 minutę, zdejmujemy z nich skórkę. Pom... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu La grande e la piccola cuoca

Autor

La grande e la piccola cuocaLa grande e la piccola cuoca

Mam na imię Magda. Odkąd pamiętam, kuchnia zawsze była mi bliska. Jako mała dziewczynka uwielbiałam podglądać moją mamę i babcię w kuchni, których przepyszne dania znikały w mgnieniu oka. To one nauczyly mnie podstaw tradycyjnej, domowej kuchni.
Moja pasja kulinarna na dobre rozwinęła się po przeprowadzce do Włoch. To we Włoszech gotowanie pochłonęło mnie całkowicie.
W swojej kuchni stawiam na zdrowe, domowe posiłki oraz sezonowość produktów aby zawsze jeść to co najswieższe, najzdrowsze, pełne swoich własciwości. Uwielbiam kuchnię włoską, niezapominając o kuchni polskiej i tak często na naszym polsko-włoskim stole króluje jednocześnie polski bigos i talerz spaghetti.
Kiedyś gotowałam sama, teraz gotuję z moją kuchareczką, moją Córką. To Emma była moją inspiracją do stworzenia bloga, stąd jego nazwa "La grande e la piccola cuoca" w tłumaczeniu "Duża i mała kucharka".

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

zupa, chleb, krem, mięso, obiad, mięso na obiad, zupa krem, zupa warzywna

Inne przepisy z La grande e la piccola cuoca

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.