Cukinia w cieście to kolejny prosty przepis na wykorzystanie tego wspaniałego warzywa Przygotowywanie dań z użyciem cukinii zawsze sprawia wiele frajdy, ponieważ za każdym razem smakuje ona nieco inaczej. To zdecydowanie warzywo idealne! Cukinia w cieście to przepis, który znam od lat i od czasu do czasu go przygotowuję. Te usmażone “placuszki” jem z solą, bez żadnych dodatków, ciesząc się delikatnym smakiem. Jeżeli spodoba Wam się ten przepis, koniecznie zostawcie komentarz Zapraszam po inne, wybrane... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...