Przepis na : obiad
SKŁADNIKI 600 g ziemniak ó w 400 ml bulionu warzywnego 50 g parmezanu 5 gałązek tymianku oliwa z oliwek s ó l, pieprz **** INGREDIENTI 600 g di patate 400 ml di brodo vegetale 50 g di parmigiano 5 rametti di timo olio di oliva sale, pepe PRZYGOTOWANIE Obrane ziemniaki kroimy na bardzo cienkie plasterki. **** PREPARAZIONE Pelate le patate e tagliatele a fettine sottili. Ziemniaki układamy w formie wysmarowanej oliwą. **** Disponete le patate su una teglia oliata. Ziemniaki zalewamy gorący... czytaj dalej...
Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Mam na imię Magda. Odkąd pamiętam, kuchnia zawsze była mi bliska. Jako mała dziewczynka uwielbiałam podglądać moją mamę i babcię w kuchni, których przepyszne dania znikały w mgnieniu oka. To one nauczyly mnie podstaw tradycyjnej, domowej kuchni.
Moja pasja kulinarna na dobre rozwinęła się po przeprowadzce do Włoch. To we Włoszech gotowanie pochłonęło mnie całkowicie.
W swojej kuchni stawiam na zdrowe, domowe posiłki oraz sezonowość produktów aby zawsze jeść to co najswieższe, najzdrowsze, pełne swoich własciwości. Uwielbiam kuchnię włoską, niezapominając o kuchni polskiej i tak często na naszym polsko-włoskim stole króluje jednocześnie polski bigos i talerz spaghetti.
Kiedyś gotowałam sama, teraz gotuję z moją kuchareczką, moją Córką. To Emma była moją inspiracją do stworzenia bloga, stąd jego nazwa "La grande e la piccola cuoca" w tłumaczeniu "Duża i mała kucharka".