Przepis na : śniadanie
Uwielbiam zapach pieczonego chleba w domu. Staram si ę piec chleb jak najczęściej, ale gdy mam niewiele czasu, wtedy sięgam po szybkie przepisy. Właśnie takim szybkim przepisem chciałam si ę z Wami podzielić. Chleb razowy z dodatkiem jogurtu naturalnego. Z zewnątrz ma chrupiącą skórkę, w środku jest puszysty i bardzo delikatny w smaku. Chleb nie wymaga wyrastania, w godzinę mamy przygotowany gorący i pachnący bochenek. Dodatkowym plusem chleba jest jego długo utrzymująca si ę świeżość... czytaj dalej...
Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.
Czytaj dalej...Mam na imię Magda. Odkąd pamiętam, kuchnia zawsze była mi bliska. Jako mała dziewczynka uwielbiałam podglądać moją mamę i babcię w kuchni, których przepyszne dania znikały w mgnieniu oka. To one nauczyly mnie podstaw tradycyjnej, domowej kuchni.
Moja pasja kulinarna na dobre rozwinęła się po przeprowadzce do Włoch. To we Włoszech gotowanie pochłonęło mnie całkowicie.
W swojej kuchni stawiam na zdrowe, domowe posiłki oraz sezonowość produktów aby zawsze jeść to co najswieższe, najzdrowsze, pełne swoich własciwości. Uwielbiam kuchnię włoską, niezapominając o kuchni polskiej i tak często na naszym polsko-włoskim stole króluje jednocześnie polski bigos i talerz spaghetti.
Kiedyś gotowałam sama, teraz gotuję z moją kuchareczką, moją Córką. To Emma była moją inspiracją do stworzenia bloga, stąd jego nazwa "La grande e la piccola cuoca" w tłumaczeniu "Duża i mała kucharka".