Pieczona frittata z batatami (Frittata al forno con patate dolci)

Pieczona frittata z batatami (Frittata al forno con patate dolci)

Pieczona frittata z batatami (Frittata al forno con patate dolci)

Przepis na : śniadanie

Jak może zdążyliście już pewnie zauważyć, uwielbiamy pieczone frittaty. P rzygotowujemy je  na niezliczone sposoby, z a każdym razem dodając nowe dodatki, łącząc składniki, tworząc nowe smaki.  Na blogu pojawiło si ę  już  ponad 10 przepisów na pieczone omlety a dziś dołącza do niego frittata z batatami. Jeżeli lubicie słodkie ziemniaki, ten przepis powinien przypaść Wam do gustu. Frittata jest sycąca, pożywna a dodatek cebulek dymek, czosnku i peperonci... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu La grande e la piccola cuoca

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

La grande e la piccola cuocaLa grande e la piccola cuoca

Mam na imię Magda. Odkąd pamiętam, kuchnia zawsze była mi bliska. Jako mała dziewczynka uwielbiałam podglądać moją mamę i babcię w kuchni, których przepyszne dania znikały w mgnieniu oka. To one nauczyly mnie podstaw tradycyjnej, domowej kuchni.
Moja pasja kulinarna na dobre rozwinęła się po przeprowadzce do Włoch. To we Włoszech gotowanie pochłonęło mnie całkowicie.
W swojej kuchni stawiam na zdrowe, domowe posiłki oraz sezonowość produktów aby zawsze jeść to co najswieższe, najzdrowsze, pełne swoich własciwości. Uwielbiam kuchnię włoską, niezapominając o kuchni polskiej i tak często na naszym polsko-włoskim stole króluje jednocześnie polski bigos i talerz spaghetti.
Kiedyś gotowałam sama, teraz gotuję z moją kuchareczką, moją Córką. To Emma była moją inspiracją do stworzenia bloga, stąd jego nazwa "La grande e la piccola cuoca" w tłumaczeniu "Duża i mała kucharka".

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ziemniaki, omlet, śniadania, obiad, mięso, pieczone ziemniaki, bez pieczenia, mięsa pieczone

Inne przepisy z La grande e la piccola cuoca

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.