Pizza na cienkim cieście z semoliną

Pizza na cienkim cieście z semoliną

Pizza na cienkim cieście z semoliną

Semolina to mąka z pszenicy durum. Stosowana jest przy produkcji makaronu. Jednak nie tylko, bo ciasto na pizzę z dodatkiem tej mąki jest rewelacyjne. Jeżeli nigdy nie próbowaliście dodać do ciasta tej mąki to polecam. Dodatki do pizzy można już dodać według własnego smaku i własnej fantazji. Z podanej porcji wychodzi jedna duża blaszka pizzy i dwie małe. Ciasto: 2 szklanki mąki 1 szklanka mąki semoliny 1 szklanka letniej wody 8 g drożdży suszonych 3 łyżki oleju sól Sos: 3 łyżki koncentratu pomidorowego 3 łyżki ket... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu O kuchni z uczuciem

Autor

smak i uczucie

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, pizza , pizza przepis, ciasto na pizze, sosy, placki, zupa pomidorowa, papryka, makarony, makaron, ser, zapiekanka, zapiekanki, ketchup pomidorowy, sos pomidorowy, sos do pizzy, sos pomidorowy do pizzy, placek z serem, sos do makaronu, makaron z serem, zapiekanka z serem

Inne przepisy z O kuchni z uczuciem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.