Piątek: Calzone z warzywami i chorizo

Piątek: Calzone z warzywami i chorizo

Piątek: Calzone z warzywami i chorizo

Calzone to nic innego jak zawijana pizza i tak jak w przypadku pizzy kluczem do sukcesu jest ciasto. Nadzienie to już kwestia gustu, a w naszym przypadku również tego, co zostało w lodówce. Calzone we włoskim dialekcie znaczy… nogawka. Nie wiem jak Wam, ale nam się nie kojarzy:-) Jak zwał tak zwał, ale pieczony pieróg z drożdżowego ciasta, identycznego jak na pizzę to nasze ulubione danie. Jeśli chodzi o nadzienie to trzymamy się zasady, że do calzone można wsadzić wszytko (co kłóci się z tradycyjnym p... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, pizza , pizza przepis, ciasto na pizze, chorizo, zupa pomidorowa, placki, sos pomidorowy, sosy, tarta, ciasto drożdżowe, cukinia, pierogi przepis, drożdżowe, wegańskie, pierogi, pieczywo, ciasto na pierogi, pierogi przepis ciasto, jajka z farszem, łatwe ciasto, tarta na słodko, proste ciasto, placek z serem, placki z cukinii, papryka faszerowana, cukinia faszerowana, sos do pizzy, sos pomidorowy do pizzy, pizza na patelnie

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.