Grillowane boczniaki. Grzanki z boczniakami, serkiem i podsuszaną wędliną

Grillowane boczniaki. Grzanki z boczniakami, serkiem i podsuszaną wędliną

Grillowane boczniaki. Grzanki z boczniakami, serkiem i podsuszaną wędliną

Bardzo lubię grzyby i korzystam z nich w kuchni sezonowo, używając tych, które akurat są dostępne. Boczniaki są delikatne w smaku, a przygotowane w ten sposób nabierają lekko mięsnego charakteru, stają się aromatyczne, miękkie i lekko chrupiące. Najlepiej smakują na grzance, z dodatkiem kremowego sera i pikantnej, podsuszanej wędliny. Boczniaki dostarczają łatwo przyswajalnego białka, kwasu foliowego, aminokwasów, witamin z grupy B i soli mineralnych. Obniżają poziom cukru i złego cholesterolu we krwi. I można je sa... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Karo in the Kitchen

Autor

Karo In The KitchenKaro In The Kitchen

Szamotam się w kuchni już od 15 lat. Gotuję bo lubię- odkrywanie ciągle nowych smaków i możliwości sprawia mi ogromną przyjemność. Troszczę się przez gotowanie- karmiąc tych, których kocham.

Bloguję, bo moi znajomi mieli serdecznie dość bezradnego patrzenia na zdjęcia kolejnych posiłków. Teraz i oni, i Wy, nieznani mi Czytelnicy, mając na podkładkę moje kuchenne sukcesy i niewypały, macie szansę się wykazać i trochę pomieszać we własnych garach.

Chodźcie, dajcie się poprowadzić za rękę po kuchni a pokażę Wam, że diabeł jak zawsze tkwi w szczegółach.

Życie kucharki to ciągła walka między mieszczeniem się w rozmiar 36, a dokładką. To co, jeszcze po kawałeczku?

Jestem też na Facebooku, na stronie Karo In The Kitchen.
Znajdziecie tu relacje ‚od kuchni’ i zapowiedzi nadchodzących postów. Zapraszam!

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

grzyby, czosnkowy, pieczywo, brokuły, sosy, brokuł, ser, grill, sos z grzybów , sos czosnkowy, dania mięsne, sos mięsny, dania na gorąco, drugie danie, ser biały

Inne przepisy z Karo in the Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.