Z cyklu: Domowe pieczywo - Razowa focaccia (Focaccia integrale)

Z cyklu: Domowe pieczywo - Razowa focaccia (Focaccia integrale)

Z cyklu: Domowe pieczywo - Razowa focaccia (Focaccia integrale)

SKŁADNIKI 500 g m ą ki razowej  10 g cukru 7 g suchych drożdży  250-300 ml letniej wody 1 łyżeczka soli 3 łyżki oliwy extravergine d'oliva **** INGREDIENTI 500 g di farina integrale 10 g di zucchero 7 g di lievito di birra secco 250-300 ml di acqua tiepida 1 cucchiaino di sale 3 cucchiai di olio extravergine d'oliva PRZYGOTOWANIE Mąkę mieszamy z suchymi drożdżami. Dodajemy olej oraz cukier, mieszamy.  Ciasto w yrabiamy ok. 10 minut, stopniowo dodając letnią wodę oraz sól. Wyro... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu La grande e la piccola cuoca

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Autor

La grande e la piccola cuocaLa grande e la piccola cuoca

Mam na imię Magda. Odkąd pamiętam, kuchnia zawsze była mi bliska. Jako mała dziewczynka uwielbiałam podglądać moją mamę i babcię w kuchni, których przepyszne dania znikały w mgnieniu oka. To one nauczyly mnie podstaw tradycyjnej, domowej kuchni.
Moja pasja kulinarna na dobre rozwinęła się po przeprowadzce do Włoch. To we Włoszech gotowanie pochłonęło mnie całkowicie.
W swojej kuchni stawiam na zdrowe, domowe posiłki oraz sezonowość produktów aby zawsze jeść to co najswieższe, najzdrowsze, pełne swoich własciwości. Uwielbiam kuchnię włoską, niezapominając o kuchni polskiej i tak często na naszym polsko-włoskim stole króluje jednocześnie polski bigos i talerz spaghetti.
Kiedyś gotowałam sama, teraz gotuję z moją kuchareczką, moją Córką. To Emma była moją inspiracją do stworzenia bloga, stąd jego nazwa "La grande e la piccola cuoca" w tłumaczeniu "Duża i mała kucharka".

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, focaccia, chleb, pieczywo, chleb razowy, chleb na drożdżach , chleb mieszany

Inne przepisy z La grande e la piccola cuoca

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.