Przepis na : śniadanie
Uwielbiam klimat lat ‘90, bo wtedy się wychowałam. Bardziej smakuje mi kukurydza z puszki niż z kolby,smakują mi też lekko obciachowe dania typu kopiec kreta (tu przepis) . Mięsny jeż to obecny na każdym świątecznym stole talerz wędlin, tylko że przerobiony na buźkę jeża i wyśmiany w programie Pamiętniki z wakacji z 2012. Serial wyśmiewał się z kapitału społecznego głównych bohaterów, ale też z dań podawany w naszych rodzinach od pokoleń, które przygotowywały nasze babcie, a teraz z pieczołowitością przy...
Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Sylwester to czas, kiedy świętuje się koniec starego roku i początek nowego. Jest to stosunkowo dość młode święto, gdyż narodziło się ono dopiero na przełomie XIX i XX wieku.
Czytaj dalej...