Przepis na : obiad
SKŁADNIKI Focaccia 300 g m ą ki orkiszowej razowej 200 g m ą ki pszennej chlebowej 250 ml wody 25 g świeżych drożdży 5 łyżek oliwy extravergine d'oliva 1 łyżka soli 1 łyżeczka cukru szczypta pieprzu Dodatki 1 czerwona cebula 1 cukinia 100 g wędzonego łososia **** INGREDIENTI Focaccia 300 g di farina di farro integrale 200 g di farina tipo 0 250 ml d'acqua 25 g di lievito di birra fresco 5 cucchiai di olio extravergine d'oliva 1 cucchiaio di sale 1 cucchiaino di zucchero un pizzico di pepe Ingredienti pe... czytaj dalej...
Mam na imię Magda. Odkąd pamiętam, kuchnia zawsze była mi bliska. Jako mała dziewczynka uwielbiałam podglądać moją mamę i babcię w kuchni, których przepyszne dania znikały w mgnieniu oka. To one nauczyly mnie podstaw tradycyjnej, domowej kuchni.
Moja pasja kulinarna na dobre rozwinęła się po przeprowadzce do Włoch. To we Włoszech gotowanie pochłonęło mnie całkowicie.
W swojej kuchni stawiam na zdrowe, domowe posiłki oraz sezonowość produktów aby zawsze jeść to co najswieższe, najzdrowsze, pełne swoich własciwości. Uwielbiam kuchnię włoską, niezapominając o kuchni polskiej i tak często na naszym polsko-włoskim stole króluje jednocześnie polski bigos i talerz spaghetti.
Kiedyś gotowałam sama, teraz gotuję z moją kuchareczką, moją Córką. To Emma była moją inspiracją do stworzenia bloga, stąd jego nazwa "La grande e la piccola cuoca" w tłumaczeniu "Duża i mała kucharka".