Włoskie ciasto "Sbrisolona" z Mantova (Sbrisolona mantovana)

Włoskie ciasto

Włoskie ciasto "Sbrisolona" z Mantova (Sbrisolona mantovana)

Przepis na : deser

W zeszły piątek pisałam Wam o  pomyśle Ali z bloga "Włoski Online", która na Instagramie  zorganizowała co piątkowy #dzieńw ł osko ś ci mający na celu kultywowanie pasji do Włoch, jedzenia, kultury, stylu życia, języka, wszystkiego co może kojarzyć si ę  z Włochami i ich "dolce vita". Tydzień temu na blogu pojawił si ę  przepis na grissini z oliwkami i rozmarynem , dziś chciałam podzielić si ę  z Wami słodkim ciachem dla odmiany ;) Ciasto "Sbrisolona" pochodzi z  Północnych Włoch, ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu La grande e la piccola cuoca

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Sałatki na Święta Bożego Narodzenia - najlepsze przepisy!

Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.

Czytaj dalej...

Najlepsze przepisy na Święta

Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?

Czytaj dalej...

Autor

La grande e la piccola cuocaLa grande e la piccola cuoca

Mam na imię Magda. Odkąd pamiętam, kuchnia zawsze była mi bliska. Jako mała dziewczynka uwielbiałam podglądać moją mamę i babcię w kuchni, których przepyszne dania znikały w mgnieniu oka. To one nauczyly mnie podstaw tradycyjnej, domowej kuchni.
Moja pasja kulinarna na dobre rozwinęła się po przeprowadzce do Włoch. To we Włoszech gotowanie pochłonęło mnie całkowicie.
W swojej kuchni stawiam na zdrowe, domowe posiłki oraz sezonowość produktów aby zawsze jeść to co najswieższe, najzdrowsze, pełne swoich własciwości. Uwielbiam kuchnię włoską, niezapominając o kuchni polskiej i tak często na naszym polsko-włoskim stole króluje jednocześnie polski bigos i talerz spaghetti.
Kiedyś gotowałam sama, teraz gotuję z moją kuchareczką, moją Córką. To Emma była moją inspiracją do stworzenia bloga, stąd jego nazwa "La grande e la piccola cuoca" w tłumaczeniu "Duża i mała kucharka".

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, boże narodzenie, przepisy na kruche ciasto, ciasto kruche, likier, ciasto na boże narodzenie, desery, deser, łatwe ciasto, ciasto z orzechami, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, bez pieczenia

Inne przepisy z La grande e la piccola cuoca

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.