Pieczona dorada z ziemniakami, pomidorkami i oliwkami (Orata al forno con patate, pomodorini e olive)

Pieczona dorada z ziemniakami, pomidorkami i oliwkami (Orata al forno con patate, pomodorini e olive)

Pieczona dorada z ziemniakami, pomidorkami i oliwkami (Orata al forno con patate, pomodorini e olive)

Przepis na : obiad

Zapraszam Was na danie, które samo się robi i nie wymaga długich przygotowań. Wystarczy do naczynia żaroodpornego wrzucić doradę, ziemniaki pokrojone w kostkę, pomidorki, oliwki i po ok. pó ł  godzinie pieczenia mamy gotowy obiad. Nie ma chyba nic prostszego ;) Smacznego ;):) **** Dovrà necessariamente ricredersi chi ritiene che per mangiare qualcosa di buono sia necessario spendere tanto tempo tra i fornelli. L'orata con patate, olive e pomodorini è infatti un piatto di rapida realizzazione, che farà al... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu La grande e la piccola cuoca

Warto przeczytać

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dieta Paleo

Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.

Czytaj dalej...

Autor

La grande e la piccola cuocaLa grande e la piccola cuoca

Mam na imię Magda. Odkąd pamiętam, kuchnia zawsze była mi bliska. Jako mała dziewczynka uwielbiałam podglądać moją mamę i babcię w kuchni, których przepyszne dania znikały w mgnieniu oka. To one nauczyly mnie podstaw tradycyjnej, domowej kuchni.
Moja pasja kulinarna na dobre rozwinęła się po przeprowadzce do Włoch. To we Włoszech gotowanie pochłonęło mnie całkowicie.
W swojej kuchni stawiam na zdrowe, domowe posiłki oraz sezonowość produktów aby zawsze jeść to co najswieższe, najzdrowsze, pełne swoich własciwości. Uwielbiam kuchnię włoską, niezapominając o kuchni polskiej i tak często na naszym polsko-włoskim stole króluje jednocześnie polski bigos i talerz spaghetti.
Kiedyś gotowałam sama, teraz gotuję z moją kuchareczką, moją Córką. To Emma była moją inspiracją do stworzenia bloga, stąd jego nazwa "La grande e la piccola cuoca" w tłumaczeniu "Duża i mała kucharka".

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryby, ryba, ziemniaki, obiad, mięso, pieczone ziemniaki, pieczone ziemniaki z czosnkiem, mięsa pieczone, bez pieczenia

Inne przepisy z La grande e la piccola cuoca

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.