Kładzione kluseczki z suszonymi grzybami do wigilijnego barszczu (Gnocchi di funghi secchi)

Kładzione kluseczki z suszonymi grzybami do wigilijnego barszczu (Gnocchi di funghi secchi)

Kładzione kluseczki z suszonymi grzybami do wigilijnego barszczu (Gnocchi di funghi secchi)

Przepis na : obiad

Barszcz wigilijny zazwyczaj podajemy z uszkami, ale może dla odmiany przygotujecie kluseczki z suszonymi grzybami. D elikatne w smaku, aromatyczne o wyjątkowym smaku  podkręcą smak niejednego barszczu.  Możemy podawać je również okraszone rozpuszczonym masełkiem czosnkowym i posypane du ż ą  ilością natki pietruszki. Polecam serdecznie :) **** Oggi voglio condividere con Voi una ricetta per gli gnocchi  con l’aggiunta dei funghi secchi, un piatto che si caratterizza per il suo gusto a... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu La grande e la piccola cuoca

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Sałatki na Święta Bożego Narodzenia - najlepsze przepisy!

Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.

Czytaj dalej...

Najlepsze przepisy na Święta

Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?

Czytaj dalej...

Autor

La grande e la piccola cuocaLa grande e la piccola cuoca

Mam na imię Magda. Odkąd pamiętam, kuchnia zawsze była mi bliska. Jako mała dziewczynka uwielbiałam podglądać moją mamę i babcię w kuchni, których przepyszne dania znikały w mgnieniu oka. To one nauczyly mnie podstaw tradycyjnej, domowej kuchni.
Moja pasja kulinarna na dobre rozwinęła się po przeprowadzce do Włoch. To we Włoszech gotowanie pochłonęło mnie całkowicie.
W swojej kuchni stawiam na zdrowe, domowe posiłki oraz sezonowość produktów aby zawsze jeść to co najswieższe, najzdrowsze, pełne swoich własciwości. Uwielbiam kuchnię włoską, niezapominając o kuchni polskiej i tak często na naszym polsko-włoskim stole króluje jednocześnie polski bigos i talerz spaghetti.
Kiedyś gotowałam sama, teraz gotuję z moją kuchareczką, moją Córką. To Emma była moją inspiracją do stworzenia bloga, stąd jego nazwa "La grande e la piccola cuoca" w tłumaczeniu "Duża i mała kucharka".

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

grzyby, barszcz, barszcz wigilijny, obiad, boże narodzenie, mięso, barszcz z uszkami, uszka z mięsem, dania bez mięsa

Inne przepisy z La grande e la piccola cuoca

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.