Środa: Polpette di polo Jamiego Oliviera

Środa: Polpette di polo Jamiego Oliviera

Środa: Polpette di polo Jamiego Oliviera

Najlepsze pulpety ever. Zrobione z gotowanego mięsa i zapieczone z sosem pomidorowym, delikatne i aromatyczne. Czas przygotowania : 10 minut Czas pieczenia : 30 minut Poziom trudności : Dość łatwe Liczba porcji : 2 Frikadeller po duńsku, crufte w Chorwacji, Serbii i Bułgarii, po estońsku lihapallid. W Austrii nazywane są Fleischlaibchen – totalny odpał:) Klopse i polpette Lepsi są tylko nasi zachodni sąsiedzi, którzy w tym samym kwiecistym języku mówią na nie Fleischpflanzerl:) ale też Bullete i Klopse... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pulpety, sosy, tarta, mięso, sos pomidorowy, mielone, kurczak, pulpety w sosie pomidorowym, bułki, przekąski, zupa, klopsy, wołowina, ryż, spaghetti, przekąska, dania mięsne, mięsa pieczone, zupa pomidorowa, dania z kurczakiem, kurczak z czosnkiem, sos spaghetti, kurczak pieczony, dania bez mięsa, mięso mielone, pieczeń z mięsa mielonego, zupa z mięsem mielonym, bez pieczenia, kurczak z ryżem

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.