Przepis na : obiad
Pomidory faszerowane miksem zbóż, serem feta, zielonymi oliwkami, aromatyzowane czosnkiem, bazyli ą i natk ą pietruszki s ą przepyszn ą propozycj ą na lekk ą kolację. Pomidory można podawać w wersji na zimno lub zapiekane w piekarniku. Smacznego! SKŁADNIKI 8 pomidorów 200 g mieszanki zbożowej 100 g sera feta 50 g zielonych oliwek 1 ząbek czosnku bazylia natka pietruszki oliwa z oliwek s ó l, pieprz * W mojej mieszance zbożowej wykorzystałam brązowy ry ż , or... czytaj dalej...
Mam na imię Magda. Odkąd pamiętam, kuchnia zawsze była mi bliska. Jako mała dziewczynka uwielbiałam podglądać moją mamę i babcię w kuchni, których przepyszne dania znikały w mgnieniu oka. To one nauczyly mnie podstaw tradycyjnej, domowej kuchni.
Moja pasja kulinarna na dobre rozwinęła się po przeprowadzce do Włoch. To we Włoszech gotowanie pochłonęło mnie całkowicie.
W swojej kuchni stawiam na zdrowe, domowe posiłki oraz sezonowość produktów aby zawsze jeść to co najswieższe, najzdrowsze, pełne swoich własciwości. Uwielbiam kuchnię włoską, niezapominając o kuchni polskiej i tak często na naszym polsko-włoskim stole króluje jednocześnie polski bigos i talerz spaghetti.
Kiedyś gotowałam sama, teraz gotuję z moją kuchareczką, moją Córką. To Emma była moją inspiracją do stworzenia bloga, stąd jego nazwa "La grande e la piccola cuoca" w tłumaczeniu "Duża i mała kucharka".