Wielkanocny chlebek neapolitański-casatiello napoletano

Wielkanocny chlebek neapolitański-casatiello napoletano

Wielkanocny chlebek neapolitański-casatiello napoletano

SKŁADNIKI 500 g mąki 25 g świeżych drożdży 50 g smalcu ze skwarkami 250-300 g letniej wody 2 łyżeczki soli 1 łyżeczka cukru 200 g  żółtego sera 150 g salami i szynki pieprz 5 jajek +1 żółtko SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Świeże drożdże połączyć z cukrem i częścią letniej wody , przykryć folią spożywczą  i poczekać kilka minut aż wyrosną. W dużym naczyniu połączyć mąkę z rozpuszczonymi drożdżami, resztą letniej wody, solą, smalcem , pieprzem i zagnieść ciasto. Po dokładnym wyrobieniu powinno byc miękkie i... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu zielonacukinka

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.