Przepis na : kolacja
Tytuł przepis Wystarczy odrobina fantazji i zwykłe gotowane jajka poniosą nas na fali polskich smaków i tradycji.Przepis na jajka łódeczki jest bardzo prosty. Można je przygotować na każdą okazję nie tylko na Wielkanoc. SKŁADNIKI Ozdobny talerz do jajek Jajka ugotowane na twardo Majonez Kilka plasterków salami Plaster szynki drobiowej SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Ugotowane jajka przekroić wzdłuż na pół. Z każdego wyjąć żółtko, rozdrobnić widelcem i wymieszać z majonezem Napełnić połówki jajek masą żółtkową. Powkuwać ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...