Przepis na : obiad
SKŁADNIKI 320 g makaronu 50 g prosciutto crudo 1 awokado 1 cytryna 10 suszonych pomidorów 1 ząbek czosnku majeranek sol, pieprz oliwa extravergine **** INGREDIENTI 320 g di pasta 50 g di prosciutto crudo 1 avocado 1 limone 10 pomodori secchi 1 spicchio d'aglio maggiorana sale, pepe olio extravergine d'oliva PRZYGOTOWANIE Gotujemy makaron al dente. W międzyczasie przygotowujemy salsę. Obrane awokado miksujemy z suszonymi pomidorami, ząbkiem czosnku i sokiem z połowy cytryny. Stopni... czytaj dalej...
Mam na imię Magda. Odkąd pamiętam, kuchnia zawsze była mi bliska. Jako mała dziewczynka uwielbiałam podglądać moją mamę i babcię w kuchni, których przepyszne dania znikały w mgnieniu oka. To one nauczyly mnie podstaw tradycyjnej, domowej kuchni.
Moja pasja kulinarna na dobre rozwinęła się po przeprowadzce do Włoch. To we Włoszech gotowanie pochłonęło mnie całkowicie.
W swojej kuchni stawiam na zdrowe, domowe posiłki oraz sezonowość produktów aby zawsze jeść to co najswieższe, najzdrowsze, pełne swoich własciwości. Uwielbiam kuchnię włoską, niezapominając o kuchni polskiej i tak często na naszym polsko-włoskim stole króluje jednocześnie polski bigos i talerz spaghetti.
Kiedyś gotowałam sama, teraz gotuję z moją kuchareczką, moją Córką. To Emma była moją inspiracją do stworzenia bloga, stąd jego nazwa "La grande e la piccola cuoca" w tłumaczeniu "Duża i mała kucharka".