galaretka - 14130 przepisów (strona:414/942)

ciasto ucierane z chałwą,truskawkami,galaretką,bitą smietaną... 181

Składniki: galaretka cytrynowa 1 opakowanie, truskawki mrożone bez szypułek Hortex 1 opakowanie , jajka 3 sztuki "L", cukier 1/2 szklanki, margaryna miękka 12,5 dag, mąką pszenna tortowa 1,5 szklanki, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, chałwa 200 gram, śmietana 30% 330 ml, puder cukier 1 łyżka, zagęstnik do bitej śmietany 1 opakowanie, posypka czekoladowa - ile potrzeba galaretkę cytrynową rozmieszać(...)ół około 45-50 minut, do suchego patyczka, ciasto dobrze wystudzić w chłodnym miejscu. Zimne ciasto nasączyć wodą z sokiem malinowym, na wierzchu poukładać plastry truskawek, wylać prawie stężałą galaretkę i do lodówki do zastygnięcia zimną śmietanę 30% ubić na sztywno z cukrem pudrem i zagęstnikiem do bitej śmietany, z rękawa cukierniczego ubitą śmietanę wyłożyć na wierzch ciasta, ułożyć połówki

W Mojej Kuchni Lubię
Murzynek z kremem śmietanowym 241

kakao ( 5 łyżek ) 200 g cukru 5 jaj 300 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia   Krem:   400 ml śmietany 30% 2 opakowania galaretki cytrynowej 150 ml wody   Polewa:   100 g czekolady mlecznej lub gorzkiej 2 łyżki oleju roślinnego   Przygotowanie:   Włącz piekarnik i ustaw temperaturę na 180°C. Przygotuj ciasto(...)wymiarach ok 35 cm na 25 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto piecz 35 minut.   W czasie gdy ciasto się piecze przygotuj krem. Galaretki rozpuść w 150 ml gorącej wody i pozostaw do wystudzenia. Śmietanę ubij, a pod koniec ubijania stopniowo dodawaj tężejącą galaretkę. Tak przygotowany krem wstaw

kuron.com.pl
PTASIE MLECZKO Z GALARETKĄ Z ZIELONEJ HERBATY 165

czasu dla siebie, aby co nieco przemyśleć... Ale już wróciłam i będzie mnie tu coraz więcej 😉 Zaczynamy na słodko, prostym deserem - domowym ptasi mleczkiem... z jogurtu naturalnego z dodatkiem galaretki z zielonej herbaty Teekanne, oblanym gorzką czekoladą. Pychotka! Jest z nim niewiele pracy, a smakuje naprawdę znakomicie! Puszysta pianka jogurtowa w gorzkiej czekoladzie - ciężko się jej oprzeć 😉 A co najważniejsze(...)jest ono tak przesłodzone jak kupne i ma mniej kalorii. Dodatek galaretki z zielonej herbaty sprawia, że smakuje oryginalnie. Fani ptasiego mleczka z pewnością będą zachwyceni! Składniki: 300 g jogurtu naturalnego 1-2 łyżki cukru pudru 2 torebki zielonej herbaty Teekanne 1-2 łyżeczki cukru 100 g gorzkiej czekolady 1 łyżeczka masła 3 i 1/2 łyżeczki żelatyny Wykonanie: Do dużej

Kuchnia MagdaLeny
A'la tiramisu z galaretką 139

łyżki cukru pudru, 2 serki homogenizowane waniliowe, 4 łyżeczki żelatyny Poncz: 250 ml wrzątku, 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej, 2 łyżki spirytusu Dodatkowo: dżem wiśniowy, 100 g podłużnych biszkoptów, 1 galaretka wiśniowa WYKONANIE Biszkopt: Formę o wymiarach 20x26 cm wykładamy papierem do pieczenia. Białka ubijamy z cukrem, dodajemy żółtka, następnie obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Wylewamy na formę, pieczemy(...)Poncz: We wrzątku rozpuszczamy kawę, dodajemy wódkę, studzimy. Przełożenie: Biszkopt nasączamy ponczem, smarujemy dżemem oraz połową kremy. Na kremie układamy nasączone w ponczu biszkopty, lekko dociskamy, smarujemy resztą kremu. Galaretkę rozpuszczamy w 300 ml wrzątku, gdy zacznie tężeć wylewamy na wierzchnią warstwę kremu. Chłodzimy w lodówce aż galaretka stężeje

słodki bratek
Sernik z brzoskwiniami 116

opakowanie cukru wanilinowego, 1 opakowanie budyniu waniliowego, 250 g śmietany kremówki, skórka starta z 1 cytryny, lub z ½ pomarańczy, 300 g brzoskwiń z puszki, 1 pomarańczowa lub żółta galaretka do glazurowania Sposób przygotowania: Masło pokroić na kawałki. Dodać mąkę, 100 g cukru pudru i żółtko. Ze składników wyrobić gładkie ciasto po czym owinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki(...)wymieszać z jajkami, resztą cukru pudru, cukrem wanilinowym, budyniem, skórką z cytryny i śmietaną. Po czym wyłożyć na podpieczony spód i piec kolejne 40 minut w temperaturze 160 stopni. Galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu. Odsączone owoce kroimy w plasterki i układamy na serniku i smarujemy galaretką. Wstawiamy do lodówki do stężenia. Smacznego. Artykuł Sernik z brzoskwiniami pochodzi z serwisu

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Ciasto z truskawkami 122

czubata łyżeczka proszku do pieczenia. Składniki na masę śmietankową: 750 ml śmietany kremówki 30% lub 36% 4 łyżki cukru pudru 2,5 łyżeczki żelatyny ¼ szklanki wody. Składniki dekoracji : 2 galaretki o smaku truskawkowym, 40 dkg truskawek, listki świeżej mięty. Sposób przygotowania: Najpierw trzeba upiec biszkopt. Białka oddzielić od żółtek. Ubić sztywną pianę z białek, dodać cukier w połowie ubijania. Następnie(...)żelatynę, cały czas miksując. Biszkopt przekroić w poprzek na dwie równe części. Spód posmarować połową masy śmietankowej, przykryć wierzchem ciasta, posmarować resztą masy. Chłodzić w lodówce przynajmniej pół godziny. Galaretki przygotować według opisu na opakowaniu, dodając nieco mniej wody, niż w przepisie. Zostawić do wystudzenia, lecz nie dopuścić do całkowitego jej stężenia. Truskawki umyć, odsączyć, przekroić na połówki, ułożyć

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Tort ptasie mleczko 275

Thermomix. Przepisy Thermomix. Składniki: Biszkopt: 3 jajka 1 szklanka mąki 1 szklanka cukru pół łyżeczki proszku do pieczenia Pianka: 600 g mleka skondensowanego słodzonego 600 g wody wrzącej 3 galaretki (agrestowa, brzoskwiniowa, truskawkowa) Do nasączenia biszkopta: 100 ml soku pomarańczowego Dodatkowo do dekoracji: wiórki białej czekolady truskawki Tort ptasie mleczko. Przepisy Thermomix. Wykonanie: Do naczynia Thermomix zakładamy motylek, dajemy jajka(...)wystudzony biszkopt dzielimy na dwie części – jedną połówkę dajemy z powrotem na tortownicę, drugą połówkę możemy zamrozić i wykorzystać później. Przepisy Thermomix. Tort ptasie mleczko. Wykonanie ptasiego mleczka: Galaretkę rozpuszczamy w 200 g wrzącej wody. Pozostawiamy do wystygnięcia. Do naczynia Thermomix zakładamy motylek i wlewamy 200 g mleka skondensowanego. Ubijamy czas 3 min/obr.4. Następnie ustawiamy czas 1 min/obr

Themo przepisy
Sernik gotowany z masą wiśniową 124

gotowanego w nowej, owocowej odsłonie:) Kruche ciasto z bogatą warstwą frużeliny wiśniowej oraz delikatny akcent wiśniowy pod maksymalnie słodką i kremową masą serową.... Wierzch ciasta stanowią biszkopty zalane orzeźwiającą galaretką pomarańczową- być może lepiej pasowała by tutaj wiśniowa( co by dopełnić całości;) ale nie posiadałam  na domowym "stanie";p Bardzo słodkie, najlepsze następnego dnia:) Składniki na ciasto kruche(...)składniki się rozpuszczą. Mąkę rozrabiamy w 1/3 szklanki mleka. Na gotującą się masę serową wlewamy roztwór mleka i mąki ziemniaczanej. Gotujemy, aż masa zacznie gęstnieć. Dodatkowo: opakowanie okrągłych biszkoptów galaretka  owoce WYKONANIE : blat ciasta kruchego + tężejąca frużelina wiśniowa blat ciasta kruchego zapieczonego z 4 łyżkami frużeliny  masa serowa biszkopty galaretka i dowolne owoce Smacznego

Domowe ciasta
Ciasto Ambasador 146

nasączony biszkopt z dwoma rodzajami kremów: kawowym z wyczuwalnym rumem oraz waniliowym z bakaliamii czekoladą. „Pomarańczą na torcie” (że tak to ujmę;)) są właśnie wspomniane owoce skąpane w pomarańczowej galaretce dodające Ambasadorowi uroku i smaku, pozostawiając uczucie soczystego, słodkiego orzeźwienia i chęci na więcej:P Przekładaniec z gatunku orzeźwiających, deserowych, nieprzesłodzonych ciast. Blaszka 22x 25 cm. Składniki na biszkopt(...)rumie dodajemy stopniowo do II  części kremu, delikatnie mieszając. Nasączenie : 100 ml wódki + 100 ml przegotowanej wody+ sok z cytryny+ 4 łyżki cukru Dodatkowo: 1 pomarańcza 1 galaretka o smaku pomarańczowym rozrobiona na 1 ½ szklanki gorącej wody WYKONANIE: blat biszkoptowy+ ½ nasączenia   krem I   blat biszkoptowy+ ½ nasączenia krem II   pomarańcze pokrojone w cienkie plastry   zalewamy tężejącą

Domowe ciasta
Ciasto Mon Cheri 134

mojego przepisu- bardzo prosty, dość efektowny i orzeźwiający. Wiśnia w czekoladzie to nasączony nakropkiem cytrynowym tradycyjny biszkopt, przełożony masami na bazie budyniu: wiśniowego i czekoladowego. Całość wieńczy orzeźwiająca warstwa galaretki wiśniowej i zatopionych w niej wiśni w cukrze. Bajecznie smaczne po schłodzeniu: kremowe, deserowe i jednocześnie lekkie. Wiśnie ( obok mięty) w towarzystwie czekolady to ostatnio jedno z moich ulubionych połączeń(...)stopniowo wlewając alkohol. Dodatkowo: nakropek cytrynowy: 1 cytryna ½ szklanki cukru 2/3 szklanki wody Z cytryny wyciskamy sok, dodajemy cukier i wodę. Gotujemy 3-5 minut na wolnym ogniu. Studzimy. galaretka wiśniowa rozrobiona w 300 ml gorącej wody ( odstawiamy do „półstężenia” 100 g wiśni w cukrze WYKONANIE: blat biszkoptowy+½ nakropka cytrynowego+ krem czekoladowy blat biszkoptowy+ ½ nakropka cytrynowego+ krem wiśniowy biszkopciki wycięte

Domowe ciasta
Ciasto Duetka z Galaretką 153

świętach zapraszam Was na jedną z moich nowości: Duetkę z dwoma rodzajami mas na bazie grysiku wykończonej owocowymi wyspami pomarańczowej galaretki. Ciasto jest niezwykle kremowe i dość słodkie a przy tym orzeźwiające. Kombinowałam, bo chciałam stworzyć jakieś dobre ciacho na puszystym biszkopcie i powiem Wam , że z tych kombinacji powstał niezły kawał ciacha. Rozpływa się w ustach, po schłodzeniu smakuje(...)przestudzoną masę z kaszy manny, miksując.   mleczna ½ masy pozostawiona bez dodatków ciemna : ½  masy zmiksowana z saszetką czekolady instant o smaku pomarańczowym lub 1 łyżką kakao Dodatkowo : 1 galaretka pomarańczowa rozrobiona na 350 ml gorącej wody 50 g wiórków kokosowych WYKONANIE blat biszkoptowy+ masa ciemna krążki biszkoptowe 3/ 4 masy mlecznej biszkopt z otworami ¼ masy mlecznej przestrzenie ciasta pokryte

Domowe ciasta
Ciasto kruche z malinami i pianą 210

malinami i pianą CIASTO: 1 kostka margaryny 3 szklanki mąki 1 szklanka cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 5 żółtek 3 łyżki śmietany 18% MASA: 50 dag malin 3 galaretki malinowe DODATKOWO: pół szklanki wiórek kokosowych 5 białek 1 szklanka cukru cukier puder do posypania CIASTO: mąkę wysypać na blat, dodać cukier i proszek do pieczenia. Następnie dodać margarynę, żółtka(...)lodówki na pok. 30 minut. Po tym czasie wyjąć. 3/4 ciasta wyłożyć na wysmarowaną margaryną brytfannę a pozostałość dać znowu do lodówki. Ciasto posypać wiórkami kokosowymi. MASA: Zagotować galaretki w 3 szklankach wody. Odstawić do lekkiego tężenia. Maliny zmiksować blenderem, a następnie dodać do tężejącej galaretki. Zimne, wyłożyć na ciasto. Pianę ubić z białek. Dodać cukier. Tak powstałą sztywną pianę

Gotuję Testuję
Cukiniowo cytrynowe ciasto bez pieczenia 114

gorącego słońca. Na zewnątrz trochę o nie ciężko, dlatego polecam sprawić je sobie na talerzu! :) Potrzebujemy: Warstwa cukiniowa: 1 średnia cukinia (600 ml zblendowanej cukinii) 5 łyżek cukru 2 galaretki cytrynowe sok z 1 cytryny Warstwa jogurtowa: 400 g jogurtu greckiego 5 łyżek cukru 3 łyżeczki żelatyny + odrobina wody Spód: paluszki francuskie Brześć Cukinię obieramy, wydrążamy gniazdo nasienne, kroimy(...)kostkę i dusimy z odrobiną wody do miękkości. Miękką cukinię blendujemy na gładki mus.  Do musu z cukinii dodajemy do smaku cukier, sok z 1 cytryny oraz galaretki (w proszku). Całość dokładnie mieszamy i z powrotem ustawiamy na źródle ciepła do momentu rozpuszczenia się cukru oraz galaretek. Nie doprowadzamy musu do wrzenia. Tak przygotowany mus schładzamy. Żelatynę rozpuszczamy

MamaOskarka
Sernik z mandarynkami i figami 148

owsianych - 30g roztopionego masła masa serowa: - 500g serka mascarpone - 100ml śmietanki 30% - 1 jajka - 1 budyń waniliowy - 80g cukru pudru - 5 mandarynek  - 1 brzoskwinia  do ozdoby: - 1 galaretka mandarynkowa - 1 mandarynka - 2 figi Sposób wykonania: ciastka rozdrabniamy w mikserze,  mieszamy z roztopionym masłem, wykładamy mieszankę na spód blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, blaszkę owijamy szczelnie folią aluminiową(...)wkładamy do piekarnika na blaszkę z wodą, zmniejszamy temperaturę do 120 stopni i pieczemy 1.2h. Po tym czasie wyciągamy sernik i stawiamy najlepiej na kratce do ostygnięcia. Rozrabiamy galaretkę w 400ml wody, na wystudzony sernik układamy owoce i zalewamy tężejącą galaretką, wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Smacznego

Wypieki Rene
Deser arbuzowo truskawkowy z zsiadłym mlekiem 128

Składniki: Kawałek arbuza (taki aby po zmiksowaniu uzyskać 0,7 litra płynu) 2 galaretki truskawkowe 400 g mleka zsiadłego 3 łyżki cukru pudru 2 łyżki soku z cytryny ulubione owoce Sposób wykonania: Arbuza oczyszczamy z pestek i kroimy na małe kawałki. Wrzucamy do dzbana blendera. Miksujemy razem z mlekiem, cukrem i sokiem z cytryny na gładką masę. Galaretki rozpuszczamy(...)gorącej wody. Odstawiamy do przestudzenia. Wystudzoną galaretkę wlewamy wolnym strumieniem do masy arbuzowej, miksujemy. Wlewamy masę do średnich miseczek i wkładamy do lodówki na kilka godzin aby deser stężał. Przed podaniem wyjmujemy deser z miseczek i układamy na nim owoce

Qchnia po prostu

Proponowane wyszukiwania