Dobrą galaretką nigdy nie pogardzę, a zwłaszcza tą przygotowaną przez moją mamę. Jest pyszna i lekka :) 6 ćwiartek kurczaka 4-5 marchewek 1-2 pietruszki 4-5 jajek 4 ząbki czosnku 1 cebula 1/2 selera 2 paczki żelatyny natka pietruszki ziele angielskie 4 liście laurowe szczypta Vegety sól pieprz natka pietruszki groszek konserwowy Ćwiartki kurczaka umyć i zalać wodą. Gotować na małym ogniu, tak jak rosół z liściem i zielem angielskim. Po około pół godzinie dodać warzywa ( w całości ). Doprawić przyprawami. Ja... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...