Składniki: – 20 gotowych słodkich korpusów babeczek – 1 gorzka czekolada – 1 łyżka masła – 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej – 1 galaretka pomarańczowa Krem: – 250 g sera mascarpone – 3 łyżki cukru pudru – 200 ml śmietanki 30% Owoce: – 20 owoców winogron – 20 owoców borówki amerykańskiej – 3 morele Wykonanie: – C zekoladę, masło i kawę rozpuścić w kąpieli wodnej. – Galaretkę rozpuścić w 1 szklance gorącej wody, odstawić do stężeni...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...