Panna cotta z galaretką truskawkową

Panna cotta z galaretką truskawkową

Panna cotta z galaretką truskawkową

Przepis na : deser

Delikatny, rozpływający się w ustach deser śmietanowo-galaretkowy.  Składniki: 1 szklanka 3% mleka 200 g śmietany 30% 7 łyżek cukru pudru 1 łyżka cukru z wanilią 1 galaretka truskawkowa 4 łyżeczki żelatyny * dodatkowo do podania połówki pomarańczy (bez miąższu) 1. Galaretkę rozpuścić w 1,5 szklance wrzącej wody, następnie wylać ją do pojemniczków. Poczekać, aż stężeje.  2. Następnie do małego rondelka wlać 4 łyżki wrzącej wody. Od razu wsypać żelatynę i za pomocą trzepaczki rozpuścić w wodzie. W międzyc... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ugotować

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.