Przepis na : deser
Egzotyczna panna cotta podana z musem z mango to wyjątkowo udany i prosty deser na zimno. Deser, który wykonasz przez cały rok, z łatwo dostępnych składników i z rozmaitymi dodatkami czy owocami. Aby deser wyglądał ciekawiej możesz na dnie schłodzić 1/3 szklanki galaretki smakowej, np. wiśniowej, na nią wylać śmietankę, udekorować owocami i listkami mięty. Panna cotta z musem z mango SKŁADNIKI: 200 ml śmietanki 36 % 150 ml mleka 2 łyżeczki żelatyny 2 łyżeczki cukru 2 łyżeczki cukru z wanilią 1 dojrzałe mango ... czytaj dalej...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...