ciasto mleczne z porzeczkową galaretką

ciasto mleczne z porzeczkową galaretką

ciasto mleczne z porzeczkową galaretką

Delikatny i soczysty biszkopt, przełożony mleczną masą, której słodycz przełamałam kwaśną galaretką z czerwonej porzeczki. Ciasto najlepiej smakuje na drugi dzień po upieczeniu a najlepiej je kroić nożem rozgrzanym w gorącej wodzie. Na pewno zasmakuje osobom lubiącym mleko w proszku.  A jako dodatek polecam delikatne różowe wino Monte Santi. Będzie doskonałym dopełnieniem słodkiego deseru.  *foremka 23)28 cm Składniki: na biszkopt: 4 jajka  1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do p... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.