Tarta orzechowo-budyniowo-jagodowa

Tarta orzechowo-budyniowo-jagodowa

Tarta orzechowo-budyniowo-jagodowa

Jeżeli tartę będziemy jedli tego samego dnia, którego ją przyrządzimy to spód będzie chrupiący. Natomiast jak poczekamy 1 dzień to spód zmięknie od masy budyniowej. Także jak kto lubi... Składniki: 220 g mąki pszennej 80 g cukru 60 g zmielonych orzechów laskowych (np. BackMit) 250 g masła (150 g na spód i 100 g do masy budyniowej) 1 jajko 2 budynie waniliowe 600 ml mleka 1 galaretka o smaku owoców leśnych jagody (ja wzięłam słoiczek 250 ml jagód - domowej roboty) Dodatkowo: forma do tarty (ja użył... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu IMPRESJA SMAKU

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

Izabela Furmańczyk

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, z jagodami, ciasto, galaretka, budyń, orzechy, orzechy laskowe, krem, napój, desery, deser, ciasteczka, zapiekanki, zapiekanka, ciasto z galaretka, ciasto z masą budyniową, ciasto budyniowe, ciasto z masa, ciasta z masa, masło orzechowe, ciasto z orzechami, ciasto z kremem, ciasta z kremami, ciasteczka budyniowe, ciasteczka waniliowe, deser z galaretka, deser z owocami

Inne przepisy z IMPRESJA SMAKU

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.