PYSZNA WĘDZONKA W SŁOIKU + FILMIK

PYSZNA  WĘDZONKA  W SŁOIKU  +  FILMIK

PYSZNA WĘDZONKA W SŁOIKU + FILMIK

Wędzonka pasteryzowana w słoiku to bardzo stary sposób przechowywania mięsa.  Pasteryzowałam je metodą tyndalizacji, to metoda konserwacji żywności polegająca na trzykrotnej pasteryzacji (co 24 godziny), zapewnia pozbycie się bakterii które powodują gnicie przetworów. Kiedy wędzonki przygotowałam i spróbowałam nie mogłam uwierzyć że są tak smaczne i miękkie, w dodatku otulone pyszną galaretką. Przechowywanie w taki sposób wędzonek jest świetną alternatywą kiedy mamy nadmiar wędzonek lub pozosta... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne Fantazje Marioli

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.